V Optometriji in Optiki Manja opravljamo preglede vida za predpis dioptrije za očala in za kontaktne leče. Opravljamo tudi screening  vidnih funkcij za otroke od osmega leta dalje. 

Kontrola dioptrije

Je osnovni pregled. Obsega objektivno in subjektivno meritev dioptrije. Kontrola je storitev, ki je vključena pri nakupu očal. Vsi podatki so last naše optike.

Trajanje pregleda: 10 min

Kontrolni pregled Optometrija&Optika Manja
Optometristični pregled

Razširjeni optometristični pregled vida

Očesni pregled je več kot le določitev dioptrije.

V pregled so vključeni postopki objektivne in subjektivne refrakcije, analiza binokularnega vida, očesni pritisk, centralna debelina roženice,  preiskava očesnega ozadja, pregled bližinskega vida, fotodokumentacija, ocena in svetovanje.

  • Optometristični pregled vida in predpis pripomočkov po najvišjih evropskih standardih
  • Pregled je priporočljivo opravljati vsake dve leti, v primeru zdravstvenih težav (očesne bolezni, hipertenzija, diabetes, ščitnica), vsako leto

Trajanje pregleda: 30 – 45 min

CENA: 35 – 50 €

Imate vprašanje, potrebujete nasvet ali pomoč?

Pišite nam in pomagali vam bomo najti odgovor.

Pokličite nas 01 898 51 56 ali 031 702 275

Ali nam pišite na email
info@optometrija-optikamanja.si

Screening vidnih funkcij za šolske otroke

V prvih letih otrokovega življenja pogost zasledimo občasno ali stalno prisotno škiljenje, nerodnost, pokrivanje enega očesa, mencanje, neobičajna drža glave..

Statistični podatki kažejo, da imajo kar 10% predšolski otroci in šolskih otrok izražene očesne  težave vezane na dioptrijo, vključno z 2-5% strabizma in slabovidnosti.

V šolski dobi sta najpogostejša razloga – rast kratkovidnosti in težave pri branju. Davek digitalizacije?

Trajanje pregleda: od 30 do 50 min

CENA: 30 €

Po oceni WHO se ocenjuje se, da ima 3/10 otrok težave z procesiranjem vida in branjem , katere se še dodatno potencirajo v prvi trijadi, ko nastopi opismenjevanje, vse to pa  lahko vpliva na učni uspeh v šoli.

Otroci so sicer pregledani s strani sistematskih pregledov v javnem zdravstvu, pa vendar je program sistematskih pregledov na področju vidne zaznave pomanjkljiv, saj ne zajame tudi bližinskih testiranj vidne zaznave.

Optometrija in Optika Manja pregledi za leče

Pregled za kontaktne leče

Optometristi se vsakodnevno srečujemo tudi  s predpisom kontaktnih  leč. Največkrat so predpisane serijske ali pa individualno izdelane mehke kontaktne leče.  Ob pregledu za kontaktne leče se poleg vidne ostrine in očesnih parametrov testira tudi kvaliteta in količina solze, nato z biomikroskopom pregledamo zunanji del očesa. Po pregledu, pogovoru in predpisu leč sledi uvajanje v pravilno rokovanje in vzdrževanje leč ter vse navodila in kontrole.

Na podlagi želja, pričakovanj in vaših refrakcijskih vrednosti se individualno izbere material kontaktnih leč.

  • Keratometrija
  • Pregled struktur sprednjega očesnega segmenta z biomikroskopom
  • Količina in ocena solznega filma
  • Fotodokumentacija
  • Uvajanje

Trajanje pregleda: 40 min

CENA: 45 €

Slikanje očesnega ozadja OCT

OCT preiskava Optometrija&Optika Manja

Optična koherentna tomografija (OCT) tomografija je sodobna revolucionarna metoda, ki ustvari tridimenzionalno sliko očesa in na tak način posname anatomijo očesa skupaj z bolezenskimi spremembami. Tomografija je slikanje v plasteh oziroma globinsko slikanje tkiva, ki omogoči morfološko analizo in kvantitativne spremembe v različnih stadijih bolezni. To nam omogoča natančno diagnostiko in spremljanje glavkoma in obolenj rumene pege (diabetična makulopatija, starostna degeneracija rumene pege, itd.).

Trajanje pregleda: od 30 do 50 min

CENA: 35 € / slikanje

CENA: 50 € / slikanje + izvid

Posvet, svetovanje

Pregled dokumentacije, mnenje ali nasvet.

Z veseljem vam pomagamo.

Trajanje pregleda: 30 min

CENA: 20 €