Korekcijska stekla

Vaše oči si zaslužijo le najboljše

Zavedamo se, da je izbor pravih korekcijskih stekel pomemben del nakupa korekcijskih očal, zato se vsaki stranki popolnoma posvetimo in pri izbiri individualno svetujemo. V ponudbo korekcijskih stekel smo vključili vse najboljše in najkakovostnejše svetovno priznane proizvajalce korekcijskih stekel.

Vrste korekcijskih stekel

Korekcijska stekla vam izberemo glede na namen

Enožariščna korekcijska stekla

Enožariščna stekla so stekla, ki imajo enako korekcijsko moč čez celotno površino in jih uporabljamo za daljavo ali bližino. Lahka organska enožariščna stekla z antirefleksnim nanosom so primerna za vse vrste dioptrij, od nizkih do visokih.

Prostorska korekcijska stekla

Prostorska stekla so namenjena tistim, ki ne želijo omejiti svojega vida samo na bližino, ampak želijo tudi čisto vidno polje za srednje razdalje. Nudijo široko vidno polje za bližino in srednje razdalje do 200 cm. Namenjena so tistim, ki potrebujejo udoben vid pri delu za računalnikom, v pisarnah …

Progresivna korekcijska stekla

Progresivna stekla so namenjena strankam, ki uporabljajo očala za daljavo in bližino. Progresivna stekla omogočajo oster pogled na daljavo in bližino samo z enimi očali. V zgornjem delu stekla je dioptrija za daljavo, ki pa postopoma prehaja v dioptrijo za branje, ki je v spodnjem delu stekla. Vmesna razdalja, ki je med daljavo in bližino je namenjena za srednje razdalje (računalnik, tablica).

Antirefleksna stekla

Najnovejši antirefleksni premazi nam ponudijo tudi rešitev za zaščito pred škodljivo modro svetlobo. Čeprav je modra svetloba naraven pojav in je prisotna v dnevni svetlobi, jo prav tako oddajajo tudi LCD in LED zasloni, pametni telefoni, tablice ter GPS naprave.

Fotokromatična korekcijska stekla

Fotokromatična korekcijska stekla so idealna rešitev za tiste stranke, ki ne želijo menjati očal, kadar gredo ven na prosto. Stekla potemnijo v izbrani barvi, praviloma rjavi ali sivi in na ta način ščitijo naše oči pred škodljivimi UV žarki.

TOKAI

Najtanjše organske očalne leče na svetu

Tokai ponuja trenutno najtanjši material na trgu. Odporen je na udarce in praske. Material predstavlja najboljšo kombinacijo estetike in dovršenosti za vse visoke korekcije.

Zakaj izbrati 1,76?

Primerjava spodaj kaže, da je pri enaki dioptriji očalna leča 1,76 kar 3-krat tanjša in lažja od netanjšane očalne leče. Tokai 1.76 očalne leče so na voljo v klasični, transition Foto in v edinstveni TOKAI Lutina izvedbi.

Lutina

Lutina je ekskluziven organski material, ki absorbira 100% UV žarkov vse do valovne dolžine 420 nm. Na ta način filtrira vso škodljivo svetlobo in zaščiti mrežnico.

Zakaj izbrati lutino?

Sodoben način življenja in daljša življenjska doba zahtevata nov pristop k zaščiti oči. Zato je še toliko bolj pomembno, da zagotovimo ustrezno zaščito za naše oči in udobje uporabnika.

Komu je namenjena?

  • Za vse, ki želijo ohraniti zdravje svojih oči.
  • Za vse, ki jih moti svetloba.
  • Za vse, ki veliko časa preživijo pred ekrani.
  • Za vse, ki si želijo sončna očala z vrhunsko zaščito.
  • Za vse po operaciji sive mrene.

EASYONE

Zadnja generacija progresivnih očalnih leč izdelanih z asferičnim in biasferičnim dizajnom. Ponujajo največje udobje in najlažje prilagajanje. Ponujajo izjemno široko vidno polje za daljavo. Očalna leča primerna za vse načine življenja.

EASYONE predstavlja najnovejšo generacijo progresivnih očalnih leč, ki so prilagojene vsakemu uporabniku. EASYONE zagotavlja hitro in preprosto prilagajanje, udoben in širok pogled.

Zakaj izbrati EASYONE?

1. ENOSTAVNO PRILAGAJANJE

Prilagajanje na novo genaracijo progresivne očalne leče za možgane predstavlja stres. Navaditi se morajo na drugačne aberacije in drugačne prehode. EASYONE te težave rešuje tako, da ponuja panoramsko vidno polje za daljavo in inteligentno porazdelitev popačenj.

2. VELIKO MOŽNOSTI KOMBINACIJ

EASYONE je bil zasnovan tako, da se lahko prilagaja različnim okvirjem in različnim življenjskim slogom.

Možnosti, ki so na voljo:

  • Izbira med asferično in biasferično zasnovo.
  • Izbira ukrivljenosti.
  • Kar 14 barv polarizacije.

LARGO

so degresivne očalne leče za pisarno. Idealne za udoben vid tako na blizu kot na računalnik.

Zakaj izbrati LARGO?

Degresivne očalne leče LARGO so idealne očalne leče za uporabnike, ki imajo veliko bližinskega dela oz. dela v pisarni. Gre za uporabnike, ki jim klasična bralna očala ne zadoščajo. Očalne leče LARGO tako omogočajo tudi pogled na razdalji vse do 2 metrov. Na voljo so v dveh različicah glede na degresijo.

Individualna rešitev za popolni vid

REST

REST očalne leče so očalne leče z akomodacijsko podporo od +0.50 do +1.25D. Te očalne leče so idealne za zmanjševanje utrujenosti po branju, delu na računalniku in uporabi pametnega telefona.

Zakaj izbrati REST?

Sodoben življenski slog zahteva nenehno krčenje očesne mišice, ki skrbi za fokusiranje pri pogledu na blizu. Očalna leča REST zagotavlja akomodacijosko podporo v spodnjem delu očalne leče, s tem zmanjšuje obremenjenost očesne mišice ter občutek utrujenosti.

TBC

Zaščitite svoje oči tako, da zmanjšate približno 15 % modre svetlobe okoli 450 nm, ki je najmočnejša modra svetloba, katero oddajajo LED luči. Zaradi te lastnosti se še posebej dobro ujema z Lutino, saj ponuja vsestransko zaščito pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzroča modra svetloba in dodatno zaščito pred motnjami cikla spanja in budnosti, kot je nespečnost.